Ervaar jij werkgeluk?

Ervaar jij werkgeluk?

Ons werkgeluk staat onder druk. We werken thuis en missen collega’s en klanten. We klikken van de ene online meeting door naar de andere. En we proberen thuis ons werk zo goed mogelijk te combineren met kinderen die uit school komen (of thuisonderwijs volgen).

Dat ons werkgeluk onder druk staat is problematisch. Want wist je dat werkgeluk het ziekteverzuim met meer dan 35% kan terugdringen? En dat werkgeluk zorgt voor een verhoging van de productiviteit?

Reden genoeg om het werkgeluk in jouw organisatie serieus te nemen.

Maar wat is werkgeluk eigenlijk? En hoe kun je dat ervaren?

Laten we eens kijken naar de definitie van het woord werkgeluk. Even googelen levert ons vele verschillende definities op. Werkgeluk blijkt niet echt in een definitie te vangen. Voor mij komt deze het meest dichtbij: ‘Gelukkig zijn in het werk dat je doet’.

🤔 Is het echt zo eenvoudig?

Als je weet welke factoren bijdragen aan jouw werkgeluk, dan kun je op zoek naar een baan die deze factoren grotendeels in zich heeft.

Als je niet precies weet wat jou gelukkig maakt, dan zou je dat kunnen onderzoeken. Word je bijvoorbeeld gelukkig van het hebben van veel autonomie? Of voer je liever strak afgebakende taken uit? Is voor jou de hoogte van je salaris van belang voor het geluk dat je ervaart?

Er zijn legio factoren die kunnen bijdragen aan werkgeluk. Bijvoorbeeld ook het werken met collega’s. Of het werken in een rustig kantoor. Of het ontmoeten van nieuwe klanten.

Wanneer bovenstaande factoren bijdragen aan jouw werkgeluk, dan kan het zijn dat je nu even minder werkgeluk ervaart. Vanwege COVID19 heb je misschien minder, of in ieder geval op een andere manier, contact met collega’s. Het rustige kantoor is verruild voor het werken aan de keukentafel. En nieuwe klanten ontmoet je online.

Op dit soort momenten kun je opzoek gaan naar mogelijkheden om weer meer werkgeluk te ervaren. Wanneer je een team aanstuurt kun je onderzoeken hoe je je teamleden meer werkgeluk kunt laten ervaren.

Hoe je dat doet? Dat is voor ieder persoon anders. Bijvoorbeeld door te kijken naar wat mogelijk is binnen de opgelegde kaders. Door in gesprek te blijven met elkaar. Ik nodig je uit om daarmee te experimenteren. En om in gesprek te blijven. Met elkaar. En door hulp te vragen wanneer het even niet gaat.

Ervaar jij werkgeluk?

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.