Hoe aardig ben jij?

Hoe aardig ben jij?

Onze hersenen zijn constant in staat om te veranderen. Dit vermogen heet ‘neuroplasticiteit’. Hersenen kunnen zich door middel van dit vermogen herstellen, maar ook herstructureren.

Uitspraken als: ‘Zo ben ik nu eenmaal’ of ‘Dat zit nu eenmaal in mijn genen’ stimuleren niet tot verandering. Deze uitspraken geven ons het gevoel dat er geen verandering mogelijk is.

Maar dankzij neuroplasticiteit kun je sturing uitoefenen op je eigen gedachten en je eigen gedrag.

Je kunt negatieve gewoonten vervangen door positieve gewoonten🍀. Egoïstische gewoonten door vriendelijke gewoonten, achterdocht door vertrouwen, klagerigheid door dankbaarheid en vijandigheid door empathie.

Maar hoe doe je dat?

👉 Dat is eigenlijk heel simpel. Door veel te oefenen. In gedachten én in daden. En dat zal soms wat onwennig voelen, zeker in het begin. Maar laat je daar niet van weerhouden. Door zowel het denken aan het gewenste doel, als het oefenen van een gewenste actie, veranderen je hersenen langzaam maar zeker.

Als je iets in je leven wilt veranderen, kun je daar nú mee beginnen. Begin door er op een positieve manier aan te denken.

‘Voor aardig zijn is het nooit te vroeg, want je weet maar nooit wanneer het er te laat voor is’ – Ralph Waldo Emerson –

Hoe aardig ben jij?

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.