Hoe druk maak jij jezelf?

Hoe druk maak jij jezelf?

Hoe vaak gebruik jij het antwoord ‘druk’ als iemand vraagt hoe het met je gaat? We kennen allemaal onze drukke periodes. Tijdens deze drukke periodes ren je soms van de ene afspraak door naar de andere. Tijd om even rustig wat te drinken, lijkt er niet te zijn.

Hoe voorkom je dat je jezelf verliest in alle drukte?

Een druk leven kan negatief lijken, maar in feite hoeft dat helemaal niet negatief te zijn. Je bedrijf loopt goed, waardoor je zoveel afspraken hebt. Of je geeft om veel mensen, die ook om jou geven en die jou allemaal op hun verjaardag uitnodigen.

Hoe vind je dan tijd en ruimte om toch even adem te halen? Zodat je jezelf niet verliest. Zodat jij je leven leeft, in plaats van dat je geleefd lijkt te worden?

📌Een van de dingen die je kunt ondernemen om minder druk te ervaren, is het stellen van prioriteiten. Vraag je bij geplande afspraken af wat de noodzaak van de afspraak is. Is het echt nodig deze afspraak volgende week nog in te plannen? Of kan deze afspraak ook prima twee weken later plaatsvinden?

📌Daarnaast kun je blokken van ontspanning inplannen. Je kunt een invulling aan deze blokken geven. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van een bezoek aan de sportschool. Je kunt de invulling van het blok ontspanning ook open laten. Je bepaalt vervolgens op dat moment hoe jij je wilt ontspannen.

📌’Nee, vandaag even niet.’ Zeg nee tegen zaken die in een drukke periode minder prioriteit voor jou hebben. Ik krijg vaak van mensen terug dat ze het moeilijk vinden om ergens nee tegen te zeggen. Het loont de moeite om te onderzoeken wat je tegenhoudt om nee te zeggen én hoe je nee kunt zeggen op een manier waar jij je prettig bij voelt.

Naast deze bovenstaande voorbeelden, zijn er nog tal van andere manieren die ertoe kunnen bijdragen dat jij minder drukte ervaart. Wil jij graag meer rust in je leven en weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Neem dan even contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.