Waar leidt jouw passie je naar toe?

Waar leidt jouw passie je naar toe?

Passie, de een lijkt er soms meer van te hebben dan de ander. Maar is dat wel zo? En kun je ook leven zonder passie?

Voordat ik het met je ga hebben over bovenstaande vragen, gaan we eerst op zoek naar de betekenis van het woord passie. Een zoektocht op Google levert ons een combinatie van onder andere de volgende resultaten op: hartstochtelijke liefhebberij, vuur, drang, groot verlangen naar iets.

Zoals ik passie ervaar, kan ik het vooral omschrijven als een brandend vuur. Het zorgt bij mij voor enorme gedrevenheid. En draagt bij aan mijn waarom.

Mijn waarom, of mijn ‘WHY’ is dat waarvoor ik op aarde ben. Mijn ‘WHY’ is het ontsteken van een vlam bij andere mensen.

De een uit zijn passie meer dan de ander. Daarom kan het lijken alsof de een meer passie heeft dan de ander.

Het kan voorkomen dat je je passie even kwijt bent. Bijvoorbeeld na een tegenslag, of omdat je in een ‘sleur’ zit. Misschien stel je jezelf wel de vraag waarvoor je het allemaal eigenlijk doet en ben je zoekende naar het antwoord.

Leven zonder passie kost meer energie dan leven met passie. Je kunt je passie (terug) vinden door jezelf af te vragen waar jij echt gelukkig van wordt. Wat zou jij diep van binnen het liefste willen doen?

Na het beantwoorden van deze vraag, kunnen obstakels naar boven komen. Deze ‘beren op de weg’ lijken soms onoverkomelijk. Toch loont het de moeite deze bij jezelf te onderzoeken. Misschien zijn de obstakels minder groot dan ze lijken.

Wat heeft jouw passie jou tot nu toe gebracht? En waar leidt jouw passie je naar toe? Ik ben benieuwd!

Lukt het jou niet om je passie (terug) te vinden? Of krijg je de obstakels maar niet uit de weg geruimd? Dan help ik je graag op weg.

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.