Waarnaar ben jij op zoek?

Waarnaar ben jij op zoek?

Ben je op zoek naar tijd? Naar rust? Naar erkenning? Naar jezelf? Of ben je op zoek naar iets heel anders?

Ik spreek geregeld mensen die op zoek zijn naar antwoorden op vragen als ‘Wie ben ik?’ ‘Waar vind ik rust?’ en ‘Hoe vind ik mezelf?’

In de zoektocht naar het antwoord op deze vragen, gebeuren soms bijzondere dingen. In plaats van dichter bij jezelf, komen mensen soms verder van zichzelf af te staan.

Waarom? Omdat het zoeken naar antwoorden op dit soort vragen confronterend is. Je stelt jezelf kwetsbaar op. Je kunt weerstand ervaren.

Bij het ervaren van weerstand kun je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld vluchten. Dit lijkt soms een makkelijke weg. Maar brengt die vlucht jou waar je wilt zijn?

Je kunt deze weerstand ook onderzoeken. Waar komt de weerstand vandaan? Wat kun je doen om deze weerstand weg te nemen? Of te doorbreken?

Voor het onderzoeken van deze weerstand is vaak een beetje moed nodig. Of liefde. Voor jezelf. Of vertrouwen. In jezelf. Of acceptatie. Van jezelf. Of ….

Ben jij op zoek? En wil je graag verder komen, maar weet je niet hoe? Neem vrijblijvend contact met me op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.