Wat kun jij doen?

Wat kun jij doen?

Als we denken aan ontwikkelen, dan denken we vaak in grote stappen. Althans ik wel.

Maar ontwikkeling zit hem soms in hele kleine dingen. Een kleine verandering kan iets groots teweeg brengen. De volgende tekst zette mij aan het denken:

👉 Noem één ding dat je kunt doen (en nu niet doet) dat een enorm positief effect op je leven heeft als je het regelmatig zou doen.

Noem één ding dat je kunt doen. Een ding. Dus niet tien dingen, zelfs geen twee. Maar één ding. Dat brengt al een enorme focus met zich mee merk ik bij mezelf.

Iets wat ik nu niet doe… Hmm okee, wat doe ik nu nog niet, maar zou een positief effect op mijn leven hebben als ik het wel zou doen?

Ik heb mijn telefoon best veel in mijn handen. Om even het nieuws te kijken of social media te checken. Het is een gewoonte geworden om even mijn telefoon te pakken. Ik denk er niet eens over na.

Nu kan ik zeggen dat ik mij zelf als doel wil stellen om mijn telefoon niet of minder te pakken. Alleen is dat doel negatief geformuleerd.

De vraag wat kan ik doen (wat ik nu nog niet doe) is positief geformuleerd.

Hoe kan ik dan een positief doel formuleren? Door te kijken naar wat ik wel (meer) kan doen, in plaats van minder.

Dus wat kan ik (meer) doen, zodat ik mijn telefoon minder pak?

💡 Ik weet het: Ik ga mijn telefoon op bepaalde momenten bewust wegleggen.

Dat is iets wat ik nu nog niet doe, maar wel kan gaan doen én wat een enorm positief effect op mijn leven heeft. Doordat ik mijn telefoon bewust weg leg, verdoe ik mijn tijd niet met onzinnigheden op mijn telefoon. Ik beleef het moment, waarin ik me bevind, veel bewuster.

Ik leg mijn telefoon nu weer even weg en ga bewust genieten van mijn kop koffie ☕.

📌 Noem één ding dat je kunt doen (en nu niet doet) dat een enorm positief effect op je leven heeft als je het regelmatig zou doen.

Wat kun jij doen❔

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.