Wie of wat heeft jou laatst aan het denken gezet?

Wie of wat heeft jou laatst aan het denken gezet?

De tweede harde lockdown is een feit. We gaan wederom een periode tegemoet waarin we onze grenzen verleggen. Of we dat nu willen of niet.

Ik lees daarover verschillende reacties van mensen. De een is tegen de regels en schiet vol in de weerstand. Anderen berusten in het gegeven dat de regels nu eenmaal zo zijn zoals ze zijn. En weer anderen gaan actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden die de regels met zich meebrengen.

Er zijn altijd mensen die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden. Dat is niet gebonden aan Corona. Mensen die bijvoorbeeld op zoek gaan naar mogelijkheden om te innoveren vind je altijd en overal.

Dit soort mensen zijn belangrijk voor bedrijven en organisaties. Ze stellen vragen als: Hoe kun je bepaalde zaken anders doen dan je tot nu toe deed? Hoe kan iets effici├źnter?

Dat lijkt zo simpel. Maar als je dit soort vragen voor de derde keer aan jezelf stelt en je voor je gevoel alle mogelijkheden al hebt onderzocht, hoe kom je dan verder? Hoe kom je uit de cirkel van je eigen gedachten?

‘Iedereen dacht dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist. – Epictetus-

Om uit de cirkel van je eigen gedachten te komen, kan het waardevol zijn om iemand van buiten te zoeken. Iemand die je aanzet om na te denken over waarom je doet wat je doet. Waarom je denkt wat je denkt. En waarom je gelooft wat je gelooft.

Niet iemand die je vertelt wat je moet doen. Maar iemand die luistert en vragen stelt. Waardoor jij je mindset kunt veranderen. Grenzen kunt verleggen.

Rik Smale

Reacties zijn gesloten.